עבודת האדמה – גידול וייצור שמן זית

אורי שגיא (איזנברג), דור שביעי בארץ ודור רביעי למשפחת חקלאים שהייתה ממייסדי כפר ביאליק, מעבד משק חקלאי בכפר ביאליק, מגדל עצי זית, מייצר ומשווק שמן זית בוטיק, זיתים כבושים ויין רימונים.
אהבתו וחיבורו הטבעי מאז ומתמיד של שגיא לעבודת האדמה כרוכה באופן הדוק עם ההיסטוריה המשפחתית שלו. אביו, שמשון, שהעביר את מושכות עיבוד הקרקע לידיו, במילים – "לך הקרקע והמשק, ובלבד שלא תימכרנה לאחר, ותעבד אותה גם אם אין בכך ערך כלכלי ישיר, משום שקרקע שאיננה מעובדת על ידי בעליה – לא שלו היא", הוא שגם לימדו שעץ הזית יותר מכל מסמל את הבעלות על הקרקע ואת האחיזה בה לטווח ארוך.
גם בעיבוד משק חקלאי רואה שגיא את המודיעין והידע המקצועי כחיוניים להפקת המיטב מהזית. "הקרקע בה הוא צומח והטיפול אותו הוא מקבל משפיעים באופן ישיר על איכות תוצרתו" ( מתוך "אורות בערפל").

בהרצאה זו מסביר שגיא למאזינים על יתרונות שמן הזית:, תהליך הפקת שמן הזית החל מגידול עצי הזית, דרך המסיק ועד להפקת שמן הזית האיכותי ועצירתו בבית הבד, ומספר על פולקלור בית הבד.

אורך ההרצאה כשעה וחצי.

קהל יעד: מוסדות אקדמיים, ארגונים גדולים, חברות וגופים פרטיים.

שפת ההרצאה: עברית / אנגלית.