גידול הזיתים והפקת השמן
"בדיוק כמו בני אדם – הצימוח והגידול של עץ הזית, החיות שהוא מפגין, ואיכות השמן שניתן להפיק מפירותיו, הם פועל יוצא של הטיפול שניתן לו על ידי המגדל.
עץ הזית סבלני וסובלני כלפי תנאים שאינם מיטיבים עימו, צמא בקיץ אך מתעב עודף מים בחורף, מרחיב שורשיו לפחות פי פעם וחצי מנוף עליו וענפיו, יכול לאיתני הטבע, נאחז בציפורניו כמעט בכל סוג קרקע ושורד כמעט כל מזיק, אבל פירותיו זקוקים מאוד להגנת החקלאי.
גם כאן מודיעין וידע מקצועי חיוניים על מנת להפיק מהזית את המיטב. הקרקע בה הוא צומח והטיפול אותו הוא מקבל משפיעים באופן ישיר על איכות תוצרתו" (מתוך הספר: "אורות בערפל"),ולכן גידול מטעי הזיתים וייצור שמן הזית של משק שגיא מתבצע בשיטות הקפדניות והמקצועיות ביותר בתחום.
במטעי הזיתים של המשפחה בכפר ביאליק, המשתרעים על שטח של למעלה מ-250 דונם, גדלים עצים מהזנים המובילים בתעשיית שמן הזית בארץ: סורי, ברנע, מנזולינו, פיקואל, פישולין, לצ'ינו וקורטינה. גידול מטעי זיתים וייצור שמן הזית מתבצעים בשיטות הקפדניות והמקצועיות ביותר בתחום.
המטעים מנוהלים ומפוקחים על ידי צוות עובדים קבוע, מנוסה ומיומן.
המסיק ובית הבד
תהליך הפקת שמן הזית הוא חוויה מעצימה ומלמדת בפני עצמה. אין כמו מטע זיתים פורח, אף כי הוא מהווה גורם אלרגני ממדרגה ראשונה.
עצים עמוסי פרחים לבנים צהובים, מהם כ-5% חנטים, שיהפכו להיות זיתים, הגדלים ותופחים עד היותם בשרניים ומחליפי גוון מירוק בהיר ועד שחור. אחר כך – המסיק, שלמרות כל ההתפתחות הטכנולוגית, עדיין ברובו ידני, בשיטת ה"חליבה" (כדי למנוע פגיעה בזיתים כתוצאה משימוש במקל או מכות חיצוניות אחרות), ולבסוף – הבילוי בבית הבד, שמהווה חוויה קולינרית, חברתית, מקצועית ובעיקר תרבותית בפני עצמה.
אין דומה לאחוות מגדלים בעונת המסיק, ממתינים זה לצד זה לאורך תהליך הפקת השמן.
בבית הבד קיים פולקלור של ממש. כל מגדל מגיע, עם עובדיו או בני משפחתו העובדים לצידו, בשעות הבוקר המוקדמות, עם שקים גדולים גדושים בזיתים שזה אך נמסקו מהעץ, ומעביר את יומו בבית הבד עד רדת החשכה, אז הוא יוצא עם שמן הזית הטרי מאוחסן בכלים גדולים, מוכן להיארז בכלי זכוכית או מיכלי פח, ולהישלח לבית הצרכן.
תהליך הפקת השמן בבית הבד נעשה תחת הסטנדרטים הגבוהים ביותר ומפוקח לאורך כל שלביו על ידי צוות קבוע ומיומן שהוכשר על ידי המשפחה. עצירת השמן מתבצעת בתהליך של "כבישה קרה" המבטיחה שאיכותו הטבעית, טעמו ויתרונותיו התזונתיים של השמן נשמרים. לאחר מכן שמן הזית עובר סינון ומאוחסן בתנאים אופטימאליים בכלי קיבול מיוחדים, העשויים נירוסטה אטומה. את כלי הקיבול מאחסנים בחדרים ייעודיים, שבהם שוררת טמפרטורה קבועה.
שמן הזית "אורי שגיא" מדורג כ"כתית מעולה" (extra virgin), שזו רמת האיכות הגבוהה ביותר של שמן זית, ובעל אחוז חמיצות שאינו עולה על 0.8%.
שמן הזית נושא את: תו האיכות של מועצת הזיתים, כשר ובפיקוח הרבנות.
שמן הזית והזיתים של משק שגיא משווקים למסעדות ומעדניות מובחרות וכן ללקוחות פרטיים בכל רחבי הארץ.
את המוצרים ניתן לרכוש במשק המשפחתי בכפר ביאליק.